Menu Sluiten

PATIËNTEN EN BEZOEKERS

In onze klinieken leveren wij verzekerde zorg met een hoogstaande service en in een prettige sfeer passend bij een privé-kliniek. U kunt terecht voor kleine ingrepen, zoals het verwijderen van een verstandskies of een wortelpuntbehandeling.

 
Hieronder vindt u praktische informatie ter voorbereiding op uw polikliniek bezoek bij MKA Kliniek Utrecht of Den Haag.
 
In de meeste gevallen wordt direct een behandeling onder lokale verdoving ingepland. Een poliklinische behandeling duurt gemiddeld 20 minuten. In sommige gevallen zal eerst een consult of onderzoek plaatsvinden waarna indien nodig een aparte behandelafspraak zal worden ingepland. U mag 1 persoon meebrengen ter begeleiding in de poliklinische behandelkamer (ten tijde van COVID-19 is dit helaas niet toegestaan bij patiënten 18 jaar of ouder). 

Bij uw afspraak verzoeken wij u de volgende zaken mee te brengen

- uw paspoort of identiteitsbewijs
- uw zorgverzekeringspas
- uw verwijsbrief (van uw huisarts, uw tandarts of uw medisch specialist).
- een ingevulde lijst met uw relevante medische voorgeschiedenis
- een overzicht van uw huidige medicatie

Let op: deze informatie is erg belangrijk. Indien u bepaalde informatie niet bij zich heeft, dan kan dit betekenen dat u niet behandeld mag worden.

Voorafgaand aan een behandeling dient u een 'informed consent' formulier te ondertekenen. Dit is een formulier waarmee u verklaart zich bewust te zijn van de (vaak kleine) risico's van de ingreep. Deze worden u schriftelijk en mondeling toegelicht.

Verhinderd

Bent u verhinderd? Neem uiterlijk 24 uur voor de afspraak contact met ons op via 088-6525500 (Utrecht) of via 088-6525510 (Den Haag), zodat wij een nieuwe afspraak voor u kunnen maken.  
Als u niet minimaal 24 uur van tevoren contact met ons opneemt, dan zullen wij de gereserveerde tijd of de hele voorgenomen behandeling in rekening brengen.

Wachttijden

Hieronder ziet u de actuele wachttijd voor een consult/diagnose of behandeling binnen een van onze klinieken. In geval van spoed of pijnklachten kunt u vaak nog dezelfde dag nog bij ons terecht.

Den Haag:  2 werkdagen
Utrecht: 2 werkdagen
Laatste update: 06 september 2022
 
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om een wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot een polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.